Разбра се кой шофьор е виновен за катастрофа с 5 трупа край Омуртаг |

Ужасяваща катастрофа с петима загинали, между които две дечица, както информира вече , стана вчера на главния път София – Варна, близо до разклона за омуртагското село Камбурово. Челният сблъсък бе между двата автомобила на прав пътен участък с маркировка и мантинели.

Борислав Борисов началник на полицията в Омуртаг даде подробности за трагедията, цитиран от bTV.

„Рено Каджар със софийска регистрация с един шофьор, а в другата кола  – Ситроен семейство с две деца на 3 и 10 години.

 Рено-то влиза в пътната лента на правомерно движещия се Ситроен и се блъскат“, поясни той.

Гл. инспектор Иван Стефанов, началник на пътна полиция уточни, че водачът, който е пътувал от Варна за София рязко губи контрол и навлиза в платното на другия. 
 

„Единият от автомобилите се е движел с 90 км, по данни на очевидец, който се е движел след него“, посочи униформеният.

„Двамата шофьори са правоспособни, взета им е кръвна проба. Единият има нарушение от 2012 г., другият от 2010 г., горе-долу културни водачи“, допълни той.

„Образувано е досъдебно производство, ще бъдат извършени всички действия, за да бъде установена причината за катастрофата“, посочи Диляна Стоянова окръжен прокурор на Търговище.

Два автомобила участват при сблъска с 5 трупа от вчера на отсечката София-Варна край Омуртаг. Това заяви в ефира на Нова телевизия главен инспектор Иван Стефанов относно катастрофата, при която загина семейство с две деца и още един възрастен мъж, както вчера съобщи. 

„Този автомобил, който се движи от Варна за София навлиза в лентата за насрещно движение и удря челно автомобилът, който пътува от София за Варна“, каза Стефанов. 

„Има свидетел на произшествието, който се е движел зад автомобила, който се движи по трасето София Варна“, каза той.

„Водачите бяха с обезопасителни колани. Взета им е кръвна проба. Децата бяха в детски седалки, а родителите с колани. Това се отнася и за другия водач“, завърши Стефанов. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ

Влез сега в най-бързо развиващата се политическа група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"