Изплуваха неподозирани кървави истории около командоса, убил полицай от Сопот |

Почерненото семейство и аз като техен представител не сме съгласни с присъдата от 4 години и 3 месеца, която Военен  съд Пловдив наложи на командоса Ангел Желязков.

Ще обжалваме, пред Военно-Апелативен съд София. Искаме поне 10-години затвор. Това коментира пред адвокатът на сестрата и майката на полицая Добромир Лазаров, която миналата година беше убит от военносложещия от Пловдив Ангел Желязков. 

припомня, че заради фаталната дознателка Люба Алексова полицаят остана завинаги на 45 години. Алексова била дознател в РУ Карлово. Тя имала връзка и живяла в Пловдив с командоса от елитната пловдивска парашутна бригада Ангел Желязков.

Командосът Ангел, убил полицай заради фаталната Люба, си получи заслуженото 

Паралелно обаче с това младата жена имала връзка и с Добромир Лазаров. Мъжът бил влюбен в нея. Двамата говорили за общо бъдеще, за дете, споделяли мечтите си.

Лазаров разбрал за военния, водил е няколко пъти разговори с него. във фаталната вечер запалил колата си и тръгнал от Сопот към Пловдив, за да се срещнат двамата и да се разберат.

Чул се по телефона с Желязков, който му казал, че е пиян и не може да се бие с него. Полицаят обаче настоял да се срещнат, още повече че Алексова била с Желязков. Военният дал адреса на дома си в Пловдив на Лазаров, който тръгнал за квартал „Кючук Париж“.

Адвокат Николов разкри пред истини по делото, които до момента не са опонестявани. Алексова и Желязков били навън, те отишли с автомобил до дома на командоса. Разследването е установило, че 10 минути преди на лобното си място да се появи полицаят, командосът го е чакал в автомобила с изваден в ръката нож.

Обрат: Фаталната полицайка Люба извикала убития Добромир в Пловдив, въртяла Лазаров и командоса на малкия си пръст!
 

За това Лаязаров е бил предупреден от дознателката, но въпреки това отишъл там. Когато двамата слезли от колите си, полицаят видял ножа в ръката на съперника си.

За да предотврати нападение, Лазаров ударил съперника си в челюстта, командосът паднал на едно коляно на земята. Какво е станало после, никой не знае с точност, защото полицаят е мъртъв, Люба Алексова твърди, че нищо не е видяла, тъй като се подхлъзнала в калта и паднала.

Командосът твърди, че не знае как е станало наръгването с ножа, че не помни да е той извършителят и че не знае дали самият Лазаров не се е самонаранил с неговия нож. 

При борбата между двамата мъже полицаят се хваща за сърцето, отдалечава се, а Желязков, който тръгнал след него, видял кръв на гърдите и едва тогава разбрал какво се случва. Алексова подала сигнал на 112, а Желязков прегърнал съперника си в опит да спре кръвта.

За съжаление Лазаров умира от раните си. Лекарите констатират 1 входно-изходно нараняване на задната част на врата, тоест цялото острие е минало през шията на жертвата, имал е четири прободни рани в областта на сърцето, една от които е проникнала в гръдната кухина.

Разкрития в съда: Полицаят Добромир се заканил на военния, който го закла: Къде си бе нещастник? Ще те убия, пед*расче малко!

Тази рана е с един вход, но с два раневи канала, тоест предполага се, че ножът е бил завъртян там, съвсем професионално, така, както са обучени командосите. Вещите лица са изразили становище, че тези два раневи канала може да са получени при опит за съпротивление на жертвата, но адвокат Николов беше категоричен пред  , че не е съгласен с тяхната теза. 

Освен това по ръцете и пръстите на Добромир Лазаров има множество наранявания от ножа, който бил с острие 17 см., заради това се приема, че Лазаров е бил нападнат и  се е бранил. Няма доказателства, че Добромир, който пръв е ударил Желязков, за да предотврати нападение с нож, е подновил нападението.

Тоест, ние считаме, че няма неизбежна отбрана от страна на командоса и той не се е отбранявал, а обратното-полицаят се е  бранил от командоса. Именно заради това считаме, че въпреки, че съдът е приел че Желязков е извършил умишлено убийството при превишаване пределите на неизбежна отбрана, смятаме, че има умишлено убийство.

За неизбежна отбрана законът предвижда затвор до 5 години, а за умишлено убийство от 10 до 20 години, коментира още адвокат Николов.  

Ние ще обжалваме присъдата, тъй като смятаме, че в случая става дума за неизбежна самоотбрана“, категорична беше защитата на командоса-адвокат Красимир Елдъров.

Като пример давам и съдебната практика на Пловдивския окръжен съд по делото срещу д-р Иван Димитров за убийството на Жоро Плъх като прецедент, каза Елдъров, който беше защитник на семейството на убития от лекаря ром, влязъл в двора му да краде, и който доктора простреля смъртоносно. Там съдът се произнесе невинен за Димитров. 

Към момента фаталната дознателка Люба Алексова работи в Пловдив, а майката и сестрата на сопотския полицай Добромир Лазаров са неутешими в мъката си. 

Кристина ИВАНОВА,

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ

Влез сега в най-бързо развиващата се политическа група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"