Не е за вярване какво откриха в апартамента на поляка, екзекутирал българите в Чикаго |

Мъжът, който застреля петима свои съседи в Чикаго през уикенда, имал конфликти с обитателите на жилищния блок и бил залепил заплашителни бележки на входната врата на апартамента си, сочещи, че планира насилие, съобщиха властите в Чикаго, цитирани от местни медии.

Следователите не са установили точната причина, поради която заподозреният – 66-годишният Кшищоф Марек, е застрелял съседите си в събота. Сред тях бяха и трима българи.

На изслушване в районен съд вчера прокурорите казаха, че намерили две заплашителни бележки на полски – родния език на Марек, залепени от вътрешната страна на вратата в апартамента му.

Детективите са открили в дома му странни бележки на полски език с текстове „без милост“, „помни какво са направили срещу теб“, „вие или ти трябва да платите за това“, обясни журналистът Елена Цанева пред БНТ.

Съседи казаха кога е откачил екзекуторът на българите в Чикаго СНИМКИ

Говорител на полицията каза, че Марек се карал със съседите си за дреболии – например с жена, която го ядосвала, защото според него стъпвала шумно по пода в апартамента над неговия.

Полският гражданин Криштоф Марек, не е плащал данъци, не е плащал наем за жилището си. Преди два месеца в сградата е идвала и полиция, защото той е ударил сина на една от убитите жени, като не се посочва коя, допълни още Елена Цанева.

Прокурорите разполагали и със съдебен документ, в който асоциацията на живеещите в блока искала да изгони Марек, защото не плащал ипотеката си и други вноски.

На мъжа вероятно ще бъдат предявени обвинения в предумишлено убийство.

Съдията нареди той да остане в ареста.
 

След новината за убийството на трима българи, нашата общност в Чикаго стартира кампания за набиране на средства, за да може телата на жертвите да бъдат докарани в родината. Около 50 000 долара са необходими за това, като в момента са набрани около 47 000 долара.

„Парите бяха събрани само за 48 часа и аз съм убедена, че останалите 3000 долара може би ще бъдат събрани до утре сутринта. Аз живея тук от 27 години и никога не съм виждала българите тук толкова обединени и толкова заедно. Дано за напред това да се случва по хубави поводи.“, каза още Елена Цанева.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ  

Влез сега в най-бързо развиващата се политическа група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"