Здравко Димитров награди победителите в турнира “Тодор Ненов“ |

Кандидатът на ГЕРБ за кмет на Пловдив Здравко Димитров връчи награди на победителите в турнира „Тодор Ненов“, който се проведе в зала „Строител“.  На церемонията присъства и кандидат-кметът за район „Централен” Георги Стаменов.

В двубоя между 12-годишните БК „Академик Бултекс 99“ и БК „Марица“ завършиха с равен резултат 28:28. При по-големите „Академик“ победи „Марица“ с 45:12.

 

„Голямото предизвикателство днес пред нас е как да изпълним залите и стадионите с живот, да върнем децата в тях. Пловдив е град на таланти – гените ни са същите, както в годините на най-големите спортни успехи, тук са и треньорите, въздухът е същият.

Трябва само да ги подкрепим, за да работят. Те си знаят как да го направят“, заяви при награждаването кандидатът на ГЕРБ за кмет на Пловдив.

Президентът на Българската федерация по баскетбол Георги Глушков отличи с почетни медали „100 години баскетбол в Пловдив“ спортните легенди Здравко Димитров, Цонка Вайсилова, Тодорка Николова, Манчо Бонев, Мадлен Бонева, Ангелина Михайлова, Лалка Хорозова и други.

В последните издания на турнира се почита паметта на всички велики баскетболни треньори в Пловдив.

Тази година с минута мълчание беше почетена и най-голямата пловдивска баскетболистка Пенка Стоянова, която почина тази година, както и паметта на Васил Кожухаров, Георги Йотков, Иван Николов, Йордан Делев, Любен Илиев, Любомир Гичев, Марин Груев, Симеон Вулев, Симеон Иванов, Тенчо Начев, Тодор Ненов и Христо Маринов.

Влез сега в най-бързо развиващата се политическа група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"