Пламен Димитров с мрачна прогноза за голяма сума пари |

Надявам се обещанията и разчетите за увеличаване на заплатите на медицинските специалисти да са реални. Разговорите са водени от преди. Има още 4-5 месеца са докато се финализира процедурата. Трябва да имаме гаранцията, че ресурсът ще бъде разпределен справедливо.

Това заяви лидерът на КНСБ Пламен Димитров в ефира на БНТ по повод вчерашното обещание за увеличение на заплатите на медицинските специалисти.

По думите му в системата в детското и училищното здравеопазване няма гаранции, че там ще стигнат парите. „Нашите разчети показват, че в този сектор са необходими 4-5 милиона, но ги няма“, каза още той.

Димитров бе категоричен, че те не са подкрепяли никого.

„Който в България протестира за заплати – аз го подкрепям, независимо дали ме харесва или не. По дефиниция синдикалистите се борят за по-високи заплати. По-важно е това, за което говорим да стигне до хората“, каза той.

„Ние направихме две неща – колективния трудов договор и осигуряването на пари в тазгодишния бюджет. 229 са договорените колективни трудови договори“, обясни още лидерът на КНСБ.

По думите  му медицинските сестри и лекарите трябва да имат поне 200 лева разлика. Истината е, че вчера хората си тръгнаха недоволни. 6 000 души са в тази система, каза Димитров.

Влез сега в най-бързо развиващата се политическа група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"