Потрес! ФБР разкрива ужасяващи тайни и детайли за атентатите на 11 септември

 

Министерството на правосъдието на САЩ заяви, че ще разкрие отдавна защитен саудитски служител, който е имал връзки с извършителите от атентатите от 11 септември 2001 г.

, пише блиц.

В отговор на дългогодишен натиск от семейства на жертвите на атентатите, ФБР и Министерството на правосъдието решиха да разсекретят името на саудитския служител „в светлината на извънредните обстоятелства по този конкретен случай“.

Американците отбелязват шестнадесетата годишнина от атентатите от 11 септември 2001 г., отнели живота на близо 3000 души в Ню Йорк и във Вашингтон. Случаят отдавна заплашва да смути правителството на Саудитска Арабия, което многократно отрича връзки с Ал Кайда, и го оставя изложено на искове за вреди, които могат да достигнат до милиарди долари, уточнява БГНЕС.

Лицето е третото от тримата главни саудитски служители, за които се споменава в доклад на ФБР за атентатите, за което се предполага, че е предполагало някои от нападателите след пристигането им в Съединените щати.

Всичките 19 мъже, 15 от които саудитци, са взели участие в заговора за отвличане на четири самолета, които се разбиха в Световния търговски център в Ню Йорк, Пентагона и вероятно в Белия дом или Конгреса. Германският джихадист от сирийски произход е обвинен в участие в планирането на атентатите от 11 септември 2001 г. в САЩ Близо 3000 души бяха убити в Ню Йорк, Вашингтон и Пенсилвания, а семействата подадоха иск за искане на щети към саудитското правителство.

В официален доклад за атаките през 2002 г. се казва, че някои от нападателите са получавали средства от саудитски служители, „поне двама са саудитски разузнавачи“. Двамата бяха Фахад ал-Тумари и Омар ал Баюми – двамата са били служители на посолството на Саудитска Арабия в САЩ по това време. Американците отбелязват шестнадесетата годишнина от атентатите от 11 септември 2001 г., отнели живота на близо 3000 души в Ню Йорк и във Вашингтон.

Разследващите отхвърлиха твърдението, че те са замесени с похитителите. Но през 2012 г. редактиран доклад на ФБР потвърди , че един от извършителите е замесен със саудитското кралско семейство. Но неговата самоличност винаги е била класифицирана като Вашингтон и Рияд са работили отблизо след атаките за изкореняване на мрежите на Ал Кайда в Близкия Изток и Южна Азия. „ФБР признава необходимостта и желанието на семействата на жертвите да разберат какво се е случило с техните близки и отговорните за смъртта им да понесат правосъдие“, заявиха от Министерството на правосъдието на САЩ.

Влез сега в най-бързо развиващата се политическа група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"