Каракачанов издаде има ли изтичане на държавни тайни |

Вътрешната проверка, която е направена в самата служба, показва, че няма изтичане на информация и няма издаване на държавни тайни, както някои медии писаха. Няма такова нещо. Това заяви министърът на отбраната Красимир Каракачанов относно скандала около служба „Военна информация“ пред Сашо Диков в разговор между двамата, който бе излъчен в предаването „ЕвроДикоФ“ по ТВ Евроком.

„Има според ДАНС и прокуратурата нарушаване в процедурата по издаване на удостоверенията за достъп до класифицирана информация, кой е трябвало да подпише самото удостоверение.

Самата процедура по проверката за лицата, които са получили достъп си е минала по процедурата“, допълни Каракачанов.

Диков попита кой е поискал наведнъж да плащаме за самолетите F-16, a Каракачанов отговори така: “Премиерът днес каза, че той е поискал. Имахме две опции.

Едната опция е парите да бъдат внесени в банката на Федералния резерв и оттам да бъдат теглени на части, другата опция е да бъдат платени наведнъж.

Истината е, че за разсрочено плащане в годините – опция нямаше. За разлика от Словакия, която мисля, че плаща за 3 или 4 години.

Това е практиката на американската държава. Ние нямаме никаква търговска история“.

Диков попита каква търговска история имат словаците със САЩ, а Каракачанов отговори по следния начин: “Те са купували хеликоптери, резервни части и така нататък. Тоест американците имат някаква практика. Тази практика е, когато за пръв път сключваш сделка – плащаш наведнъж. Според мен те настояваха за това, мое впечатление, те не вярваха, че в България ще се стигне до изпълнение на договора“.

Влез сега в най-бързо развиващата се политическа група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"