От Спецпрокуратурата с гореща информация за акцията срещу Прокопиев (ВИДЕО) |

Шефът на Специализираната прокуратура Димитър Петров обясни, че акцията, която се провежда в момента в офисите на „Алфа финанс холдинг“ е заради повдигнатото обвинение срещу Иво Прокопиев и други лица от миналата седмица.

„Днес получихме разрешение от Специализирания наказателен съд за претърсване на офиса на „Алфа финанс Холдинг“, подчерта той.

„Целта на това претърсване е да се намерят документи, които считаме, че са необходими за разследването“, както още Петров. 

Документите, които търсят прокурорите, са свързани с покупко-продажбата на „Каолин“.

 Става дума за продажбата на акции от завода. Предприятието беше приватизирано през 90-те, след това придобито от „Алфа финанс Холдинг“, а през 2012 г. продадено на немски инвеститор.  

Шефът на Спецпрокуратурата посочи още, че претърсването на офиса на Прокопиев не се отнася до неговата издателска дейност.

Все още на 7-я етаж на сградата, където е офиса на бизнесмена, има прокурори, които продължават работата си. Оказва им се съдействие, както обясни още прокурор Петров.

По думите му нещата, които прокуратурата е влязла да търси в офиса, са намерени.

„Един от обвиняемите е на място, заедно с неговите защитници“, поясни още той. Петров обаче не посочи име. 

Иво Прокопиев е подсъдим за за продажбата на 33% държавен дял на енергоразпределителното дружество EVN заедно с бившите министри Трайчо Трайков и Симеон Дянков, както и още трима финансисти от компаняита „Булброкърс“.

Делото срещу тримата тръгна по същество в края на месец януари 2019 г.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ
 

Влез сега в най-бързо развиващата се политическа група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"