Напрежението расте! Министър Маринов отговори на атаката на БСП! |

Министърът на вътрешните работи Младен Маринов призова БСП да не намесват МВР в скандали.

„Държа МВР да не се въвлича в такива скандали и проблеми, тъй като още от самото начало сме създали необходимата организация със съответните нормативни документи, включително и срещи с ЦИК и главния прокурор. Ние спазваме стриктно закона и нашите правомощия“, каза Маринов, цитиран от БГНЕС, коментирайки изнесената по-рано днес от зам.-председателя на БСП Кирил Добрев информация, че МВР оказва натиск върху партията през последните 10 дни.

„Всички проверки са извършени на базата на реално подадени сигнали. Те са докладвани в компетентните прокуратури. Извършена е проверка и съобразно резултата от тази проверка работата е прекратена или е продължена до изясняване на всички факти и обстоятелства“, посочи вътрешният министър.

Той обясни, че предупредителните протоколи се издават на базата на сигнали и получена информация. Тяхната цел е да се пресече евентуална подготовка за извършване на нарушение или престъпление и не носят правни последици, ако не бъде извършено такова.
„Ние издаваме предупредителни протоколи на физически лица. В нашата дейност не се ръководим от това кой от коя партия е, а какъв сигнал има към дадено лице. През 2017 г. бяха издадени 3500 протокола, към момента са около 1200. В момента има 7 досъдебни производства за нарушаване на изборния процес, някои от тях са за нарушаване на физическата цялост на офиси на политически партии, други са за подготовка за нарушаване на изборните правила“, обясни вътрешният министър и каза, че има и сигнали за купуване на гласове, които, според него, ще продължат да се увеличават.

Младен Маринов заяви, че всеки сигнал, в който има информация за нарушение на полицейски органи ще бъде проверен и самият той ще вземе отношение по него. Той увери, че ще бъде гарантирана сигурността и безпроблемното протичане на изборния процес. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ
 

Влез сега в най-бързо развиващата се политическа група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"