Съпругата на вицепремиера Дончев с култов коментар за сандвич, либералите и расизма! |

Съпругата на вицерпемиера Томислав Дончев – Светлана, отново предизвика голям интерес. Това тя направи с пост в личния си фейсбук профил.

Думите й са свързани с расизъм и…сандвич.

Ето какво написа половинката на вицеоремиера (публикуваме думите й без редакторска намеса):

„Ако се чудите от къде идва патосът на т.

нар. либерални радетели за човешки права и свободи и лекотата, с която обвиняват в расизъм, то тази статия дава отговор. Историята ми се стори толкова невероятна, че проверих цитирания източник bbc.co.uk и за моя изненада се оказа, че такава статия съществува. Какъв е изводът за всеки представител на мнозинството? Ако случайно видим представител на малцинство да нарушава някакво правило, непременно да си отклоним погледа, да подминем и да се молим да не е видял укора в очите ни – иначе обвинението в расизъм ни е в кърпа вързано. Shame, shame, shame!“

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ

Коментарът на Светлана Дончева е по повод расовия скандал във Вашингтон, предизвикан от сандвич и пост в Twitter. Договорът на писателка беше прекратен от издателството, след критичен пост в Twitter, информира ВВС.

Писателката Наташа Тайнс снимала чернокожа жена в униформа на службата, която управлява метрото във Вашингтон, която яде в едно от влакчетата. Храната и напитките са забранени в метрото в американската столица, въпреки че полицията не следва стриктно спазването на правилата.

Наташа Тайнс публикувала снимката в Twitter на 10 май с текст, че се надява работодателя на жената да вземе мерки, защото гражданите биват предупреждавани редовно да не ядат в метрото, а техен служител го прави, докато е в униформа.

Последвали хиляди коментари в Twitter, като някои защитават публикацията на писателката, но повечето я обвиняват в расизъм. Издателството, което трябвало да публикува дебютната книга на Тайнс обяви че прекратява договора ѝ.

През уикенда книгата, която трябваше да излезе всеки момент, беше тежко критикувана в интернет форуми. Тайнс, която е служител на Световната банка, изтрила туита си, закрила личния си уебсайт и настроила всичките си профили в социалните мрежи в частен режим. Не в ясно дали служителката на метрото е била наказана.
 

Влез сега в най-бързо развиващата се политическа група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"